Tullverket

Teknisk information

Tullverkets webbplats inklusive webbtjänster är byggda enligt webbstandarder. Det innebär att XHTML 1.0 används för att strukturera innehållet, och att stilmallar (CSS, Cascading Style Sheets) används för att styra hur innehållet presenteras.

Webbläsare

Webbplatsen visas allra bäst i en modern webbläsare som har stöd för ovan angivna standarder d.v.s. i de senare versionerna av:

  • Internet Explorer (Rekommenderas)
  • Chrome
  • Safari

För mer information om olika webbläsare, se respektive tillverkares webbplats.

Tullverket strävar efter att bygga vår webbplats i enlighet med riktlinjerna i vägledning för webbutveckling och WCAG 2.0. Webbplatsen testas i webbläsaren Internet Explorer, Chrome och Safari.

Detta kan innebära att det blir fel när du använder en webbläsare som inte stöder webbstandarder eller att det finns fel i deras nuvarande webbläsare som ställer till problem med presentationen av sidan.

Eftersom det erbjuds många olika webbläsare så är det svårt att gardera mot alla felaktigheter. Det innebär tyvärr också att du kanske måste installera en nyare webbläsare.

Tullverket gamla webbtjänster följer inte de nyare standarderna och dessa webbtjänster kommer att ersättas över tid.

För dig som som tycker att sidorna inte följer de standarder som W3C godkänner vill vi återigen påpeka att vi strävar efter att få alla sidor godkända i W3C Validator men det är ett ständigt pågående arbete. Om du har upptäckt fel så är vi tacksamma om du meddelar oss detta.

Snabbkommandon för navigering

Följande snabbkommandon kan användas för att navigera på webbplatsen:

S: Hoppa över navigering, gå direkt till textinnehållet
0: Om webbplatsen
1: Startsida
2: Nyhetsarkiv
3: Webbkarta
4: Sök
6: Kontakta oss
7: Behandling av personuppgifter

De flesta moderna webbläsare har stöd för snabbkommandon för att navigera på webbplatsen. Hur du aktiverar snabbkommandot beror på vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder.


Hjälpte informationen på sidan dig? *Jag ärCaptcha *

Uppdaterad: 2017-01-26